Savinjska čipka

Unikatna, pretežno v baročnem in realističnem slogu izdelana savinjska čipka.

Savinjsko čipko v svojem domu na Vrtni ulici ustvarjata zakonca Kocič. Helena Kocič čipko izdeluje, njen mož Hranislav pa pripravlja motive zanjo. Unikatna, pretežno v baročnem in realističnem slogu izdelana savinjska čipka je tudi uradno registrirana in zaščitena pri Avtorski agenciji Slovenije.

Upodobitev hmelja in nekropole

Čipke s prevladujočimi asimetričnimi linijami krasijo različni motivi. Poleg splošnih motivov, kot so rože na Slovenskem, ptiči, metulji in drugi slovenski narodni motivi, krasijo savinjsko čipko tudi motivi rimske nekropole in hmelja. Tako motivi hmelja kot različni motivi rimske nekropole dajejo savinjski čipki edinstven pečat in hkrati prikazujejo največje zaklade Savinjske doline.

Helena in Hranislav

Izdelovalka čipke, gospa Helena Kocič, po poklicu ekonomistka, je od nekdaj ljubiteljica hortikulture, kleklanja, pletenja in kvačkanja. Po upokojitvi se je lahko svojemu največjemu hobiju, kleklanju, še bolj posvetila in se poskusila v različnih tehnikah. Izdeluje namreč briško, irsko, paško, idrijsko in seveda savinjsko čipko. Tudi Hranislav Kocič je po poklicu ekonomist, ljubiteljsko pa se že dolga leta ukvarja s slikarstvom, kiparstvom, pirografijo, s slikanjem z oljem na platno in z vrtnarjenjem. Hranislav poleg naštetega pripravlja tudi motive za čipke in tako idejno zasnuje motive, ki jih njegova žena izdela

Naslov:
Vrtna ulica
Šempeter v Savinjski dolini

Telefon:
+386 3 570 1100
+386 40 637 961

Delovni čas:
po dogovoru