Turizem na kmetiji in doživetja

Vsaka domačija ponuja obiskovalcem svojevrstno doživetje. Lahko uživate v domači hrani, se odpravite na jahanje in si ogledate konjerejo, spoznate hmeljarstvo ali si ogledate najsodobnejši način molže. Povsod vas bodo z veseljem sprejeli.

Kmetija Četina

Kmetija Četina, po domače Flis, je usmerjena predvsem v pridelavo mleka.

Kmetija Rojnik

Na kmetiji Rojnik se s hmeljarstvom ukvarjajo že več kot 100 let. Na 62 hektarov veliki kmetiji pridelujejo hmelj na kar 32 hektarjih. Na večini zemljišč je zasajena sorta hmelja aurora, zasajeni pa imajo tudi sorti celeia in bobek. Kmetija je povsem specializirana za panogo hmeljarstva, saj je opremljena z najsodobnejšo kmetijsko mehanizacijo.

Izletniška kmetija Pri Mlinarju

Izletniška kmetija Pri Mlinarju stoji sredi Gotovelj. Več kot 250 let staro kmečko hišo krasi trta izabela, ki je le osemdeset let mlajša od stavbe. Kmetijo vodi sedemčlanska družina. Starejši člani z veseljem poprimejo tudi za harmoniko in s tem popestrijo vzdušje, ko imajo na obisku večje skupine. Kmetija lahko sprejme do 50 ljudi.

Turistična kmetija Ušen

Kmetija leži na koncu vasi Zgornje Grušovlje sredi Spodnje Savinjske doline. Na eni strani jo pred vetrom in soncem ščiti gozdiček, na drugi strani pa se odpre čudovit razgled na hmeljišča in Kamniške Alpe v ozadju. Ogled kmetije vas bo gotovo navdušil, saj je kmetija leta 2006 prejela priznanje za najlepše urejeno kmetijo v Občini Žalec.