Zasaditev drevesa ob dnevu zemlje

Turistično društvo Šempeter je v sodelovanju z vrtcem, osnovno šolo in krajevno skupnostjo  posadilo drevo v parku pred Rimsko nekropolo posvečeno dnevu zemlje. Kulturni program so izvedli otroci iz vrtca in šole.

 

Dan zemlje proslavljamo 22  aprila. Če ima mati zemlja rojstni dan, ji skorajda moramo pokloniti darilo in kaj je boljše darilo kot je posaditev drevesa.

Drevesa so pravljična, zdravilna, mitološka in dajejo ten naši zemlji. Drevesa pripovedujejo zgodbe. In drevo, ki je bilo zasajeno bo pripovedovalo zgodbo o neskončnem obisku turistov, o lepoti Rimske nekropole, saj že skoraj kuka vanjo.

zasaditev drevesa 

Drevo je vez med včeraj in jutri. Da bo vez močna, pokončna, plemenita in plodna so to drevo posadili častni člani Turističnega društva Šempeter.

zasaditev drevesa častni člani

 

Ta slovesnost predstavlja uvod v praznovanje 50-letnice obstoja Turističnega društva Šempeter in 40- letnice prvega obiska jame Pekel. Za ta dan je bila razpisana cvetlična tržnica, ki je dobila drugačno obliko. Vsem prisotnim smo razdelili semena sončnic, ki smo jih opredelili kot simbol  naših praznovanj ob jubileju. Še več, pripravili smo preko 1.000 ovitkov s semeni in jih porazdelili vsaki hiši v naši krajevni skupnosti. Želimo, da jih krajani posejejo in naj rastejo k soncu. Tisoče sončnic naj krasi naš Šempeter, da se bomo v njem lepo počutili. Prav gotovo jih bodo opazili tudi obiskovalci naših znamenitosti.

zasaditev drevesa - govor predsednice