Utrinki iz otvoritve razstave in delavnice

Utrinki iz razstave študentov krajinske arhitekture v Rimski nekropoli v Šempetru z naslovom MESTO ŽIVIH, v petek 6. 5. 2011 in delavnice o čemažu, ki pa je bila v jami Pekel v soboto 7. 5. 2011.

 

Obe aktivnosti sta bili izvedeni v sklopu 50-letnice obstoja Turističnega društva Šempeter, ki jo bomo praznovali še celo letošnje leto.

 otvoritev

Razstava študentov krajinske arhitekture iz Ljubljane, je bila postavljena z namenom da opozorimo na potencial Rimske nekropole, kot ene pomembnejših kulturnih dediščin pri nas. Razstava je bila izvedena pod mentorstvom Dr. Alojzija Drašlerja in Marjane Kopitar iz občine Žalec.

avtorji razstave

V razstavo so ogromno dela in truda vložili študentje in pa seveda članica društva in vodnica po Rimski nekropoli ga. Nina Zagoričnik.

razstava

Naslednji dan, v soboto 7. maja, smo zjutraj v prelepi okolici vhoda jame Pekel izvedli zanimivo predavanje, ki se je izvajalo v okviru ekofesta z naslovm Vse o čemažu. Najprej smo se seznanili z zdravilnimi učinki čemaža ali medvedjega česna, zatem pa smo se zapodili po gozdu in ga šli nabirat.

delavnica o čemažu
nabiranje čemaža

Bilo je zanimivo in poučno!