Tudi letošnja Božična skrivnost v jami Pekel uspešna

Letošnjo prireditev Božična skrivnost v jami Pekel so si obiskovalci lahko ogledali 25. in 26. decembra med 15 in 18 uro. Prireditev, ki je tokrat potekala že deveto leto zapored, je tudi letos izredno lepo uspela. Kljub malce slabšemu vremenu (k sreči samo 25. 12.) je bil obisk primerljiv s prejšnjmi leti, ko je Božično skrivnost v jami Pekel obiskalo okoli 3.500 obiskovalcev. Glede na to, da imajo otroci v jamo prost vstop, je ta ocena obiskovalcev zasnovana na predvidevanjih.

Dogajanje pred jamo Pekel

Zunaj pred vhodom v jamo pa je bilo dogajanje še bolj pestro kot prejšnja leta. Na pravih lesenih saneh je obiskovalce, predvsem pa otroke, pozdravljal Božiček. Radovedneži so se lahko ustavili ob lajnarju Vladu Nunčiču iz Šmarij, ki je lajno, na katero je igral, izdelal kar sam.

Božiček na saneh

Tokratno prireditev je zaznamovalo nekaj novosti. Nove so bile letos poleg živih jaslic še kamnite jaslice, ki smo namestili v vdolbino takoj ob vstopu v jamo. Tudi nastopajoče vokalne skupine so bile druge kot prejšnja leta.

Kamnite jaslice v jami Pekel

Pastirji

Angelček v skali

Po simbolični cenipa sta bila naprodaj tudi kuhano vino (1 €) in čaj (0,50 €). Obiskovalci pa so bili zelo presenečeni, ko so poleg vina ali čaja zastonj dobili še rogljiček.

Drugi dan prireditve pa je bilo prečudovito zimsko vreme, vmes je pokukal celo sonček in to se je odražalo na nešteto zadovoljnih obiskovalcih. Nekateri, predvsem domačini, so prišli kar peš. Sicer pa je bilo tudi za parkiranje dobro poskrbljeno.

Ob soju svečk ter miru in v tišini se je tako zaključila tudi letošnja Božična skrivnost v jami Pekel.