Od PETRA do PEKLA

Praznik Krajevne skupnosti Šempeter bomo letos praznovali malo drugače. Na pobudo Turističnega društva Šempeter bo Krajevna skupnost organizirala pohod Od Petra do Pekla. K prvi izvedbi so pristopili vrtec, osnovna šola in številna društva.

Sodeloval bo Vrtec Šempeter in spodbujal udeležbo družin. Iz šole bodo na pohod pripeljali turistični podmladek in učence, ki obiskujejo izbirne predmete iz športne vzgoje. Seveda so dobrodošli tudi vsi ostali in naj vsak pripelje še koga zraven.

Planinsko društvo bo pripravilo pot po lokalnih cestah in med hmeljišči. Njihovi vodniki bodo vodili udeležence od starta do cilja.

Turistično društvo bo izpeljalo start med 9. in 10. uro na Petrovem trgu. Pot bo vodila mimo pokopališča in med hmeljišči do igrišča Rega v Podlogu. Tam bo Športno društvo Rega poskrbelo za osvežitev, aktivistke RK pa bodo merile krvni tlak in sladkor. Pot bo tekla naprej proti Zalogu in preko mostu Trnava, kjer bo postanek za domače dobrote Društva podeželskih žena občine Žalec. Pri odcepu za Globoko se bodo lahko pohodniki z vodniki odločili za daljšo pot preko Pogorišča (416 m) in po markirani poti do jame Pekel . Lahko pa nadaljevali pot do parkirišča, kjer bodo svoji dejavnosti predstavili člani PGD in Čebelarskega društva. Po poti ob potočku Peklenščica bodo pohodniki prispeli do cilja pred jamo Pekel.

Tam bo pestro dogajanje. Taborniki bodo postavili šotor in vodili urjenje v spretnostih. Otroci bodo lahko sodelovali v razvedrilnih športnih igrah, s člani Društva upokojencev boste lahko metali kroge in pikado. KUD Grifon bo poskrbel za ozvočenje harmonikarja in povezovalke programa. Slišala se bo pesem PD Savinjski zvon.

Za hrano bodo poskrbeli gasilci in članice Etnološkega društva Hmeljarska vas, pijača bo na zunanjem točilnem pultu TD. Vse bo na samopostrežni način z nakupom bonov pri turistični blagajni.

Gozdarji žalske enote Zavoda za gozdove vas bodo popeljali po gozdni učni poti, vodniki TD pa skozi jamo Pekel.

Torej, na cilju bo zelo pestro in zanimivo. Želimo si, da bi bilo druženje vseh generacij prijetno.

Prijazno vabljeni!

V primeru dežja bo prireditev 21. 6. 2014 

Zemljevid poti

Video_od_Petra 

logotip