Božična skrivnost v jami Pekel

Prireditev, ki je tokrat potekala že deveto leto zapored, je izredno lepo uspela. Kljub malce slabšemu vremenu (samo 25. 12.) je bil obisk primerljiv prejšnjm letom to je cca. 3.500 obiskovalcev. Glede na to, da imajo otroci vstop prost, je ta ocena obiskovalcev zasnovana na predvidevanjih.

Letošnja novost 

Tokratno prireditev je zaznamovalo nekaj novosti. Nove so bile letos poleg živih jaslic še kamnite jaslice, katere smo namestili v vdolbino takoj ob vstopu v jamo. Tudi nastopajoče vokalne skupine so bile druge kot prejšnja leta.

kamnite jaslice v jami Pekel

Dogajanje pred jamo 

Zunaj pred vhodom v jamo pa je bilo dogajanje še bolj pestro kot prejšnja leta. Na pravih lesenih saneh je obiskovalce, predvsem pa otroke, pozdravljal Božiček. Radovedneži so se lahko ustavili ob lajnarju Vladu Nunčiču iz Šmarij, ki je lajno na katero je igral, izdelal kar sam.

Po simbolični ceni (1 €) pa je bilo naprodaj tudi kuhano vino in čaj (0,50 €). Obiskovalci pa so bili zelo presenečeni, ko so poleg zastonj dobili še rogljiček.

Konec dober, vse dobro 

Drugi dan prireditve pa je bilo prečudovito zimsko vreme, vmes je pokukal celo sonček in to se je odražalo na nešteto zadovoljnih obiskovalcih. Nekateri, predvsem domačini, so prišli kar peš. Sicer pa je bilo za parkiranje dobro poskrbljeno.

Ob soju svečk ter miru in v tišini se je tako zaključila tudi tokratna Božična skrivnost v jami Pekel.