Aktivnosti ob svetovnem dnevu turizma

27. septembra obeležujemo Svetovni dan turizma. Temu dnevu je posvečena tudi naša osrednja prireditev Pozdrav jeseni pri Jami Pekel.

Ta prireditev je tradicionalno vsako zadnjo nedeljo v mesecu septembru, toda letošnje leto nam jo je zagodlo vreme. Skoraj ves dan je deževalo. Ampak mi se ne damo. Vseeno smo prireditev izpeljali. Nekaj dežnih kapljic pa tudi ni bila ovira za obiskovalce. Nabralo se jih je kar lepo število. Obiskovalci so kljub dežju uživali na igralih,  se sladkali z domačimi dobrotami (bučke, preste…) in sprehodili po novo osvetljeni čudoviti kraški Jami Pekel.

          

Izvedba otroških ustvarjalnih delavnic pa žal ni bila mogoča. Smo jih pa izvedli prav na Svetovni dan turizma, v organizaciji naših dveh članic in tudi učiteljice oz. vzgojiteljice Lee in Petre. Ob tem je bila postavljena na ogled tudi razstava likovnih del umetniških navdušencev iz Vrtca Šempeter, ki se nahaja v paviljončku pred vhodom v Rimsko nekropolo – vabljeni na ogled. Razstavo si je možno ogledati do konca meseca oktobra 2023.

               

 

Istega dne pa smo se z rimskimi oblačili predstavili tudi v Žalcu na srečanju vseh turističnih društev občine ob trgatvi najstarejše trte Nikolaje.

  

 

Izvedba vseh teh aktivnosti je izključno v izvedbi članov in članic – prostovoljcev. Iskrena hvala vam  vsem!