Akcije članov društva

Ob pričetku turistične sezone vsako leto člani – prostovoljci opravijo številne akcije, s ciljem da je naš kraj lepši in prijaznejši za prihod prvih obiskovalev. Seveda pa tudi za nas same, ki živimo tu. Vsak rad živi v lepem, čistem okolju.

Prva akcija je bila 13. marca 2024,  odstranjevanje zaščitih pokrival s spomenikov Rimske nekropole. Vsako leto pa so žal pokrivala bolj strgana in dotrajana.

 

 

Udeležili smo se občinske čistilne akcije, ki je bila tokrat 16. marca 2024. Udeležencev akcije je bilo kar 25, kar je lep dokaz, da nam ni vseeno za naše okolje.

        

15. aprila 2024, se je skupina pridnih članov lotila zahtevne naloge. Ciprese v parku Rimska nekropola so se pričele sušiti. Potrebno jih je bilo izruvati in odpeljati na deponijo. K sreči smo bili ravno v času priprav na kresovanja. Eden izmed bližnjh kresov je bil cilj kamor so te posušene ciprese odpeljali. Hvala pridnemu Lojzu, da nam s svojim traktorjem vedno priskoči na pomoč.

        

Za lepši izgled parka Rimska nekropola, parkirišča in javnih površin smo na novo zasadili še cvetlične stolpe, gredice in korita. Akcija je bila 25. maja 2024. Ob tem sledi tudi temeljito čiščenje.