Biseri narave

Raziščite svojevrstno naravo v osrčju spodnje Savinjske doline. Po ogledu jame Pekel, enega od biserov jamskega sveta, se lahko sprehodite po gozdni učni poti ali ob ribniku Vrbje, se odpravite na kolesarski izlet po zeleni okolici, obdani s hmeljevimi nasadi, ali se sprostite v bioparku Nivo.

Jama Pekel

Sprehodite se po čarobni kraški jami, polni zanimivih kapnikov, ki s kančkom domišljije v naših očeh pričarajo vrsto zanimivih podob. Že ob vstopu v jamo se nam nad vhodom razkrije podoba hudiča.

Ponikovski kras

Krajinski park Ponikvanski kras obsega širše zavarovano območje narave, ki pokriva okrog 40 km2 površine. Tu so se razvili kraški pojavi, ki so enaki pojavom na matičnem krasu.

Hmeljarstvo

Ena najbolj prepoznavnih dejavnosti v Spodnji Savinjski dolini je hmeljarstvo, ki z razsežnimi hmeljišči dolini daje neizbrisen pečat.

S kolesom po Spodnji Savinjski dolini

Po Spodnji Savinjski dolini poteka 18 različnih kolesarskih poti različnih težavnostnih stopenj, saj so speljane tako po ravninskem kot tudi po hribovitem svetu.

Naravni park Ložnica

Naravni park Ložnica obsega svet ob reki Ložnici, ki ponuja prijeten ambient za sprostitev in sprehod.

Bio park Nivo

Bio park Nivo je prijeten in lepo urejen park s številnimi energijskimi točkami, ki naše telo napolnijo z energijo. Na počutje blagodejno vpliva že posedanje po skalah in sprehod po energijski poti, ki je speljana tako, da lahko obidemo posamezno točko ali se sprehodimo iz enega v drugi del parka po bližnjicah.

Ribnik Vrbje

Ribnik Vrbje je prijeten kraj za izlet s kolesom, sproščujoče sprehode ali oddih v neokrnjeni naravi.