Natečaj že buri prve ustvarjalne duhove

V okviru ustvarjalnih delavnic že gostili prve mlade obiskovalce in ustvarjalce.

Poleg dejstva, da je konec meseca novembra oprl svoja vrata Ekomuzej hmeljarstva in pivovarstva Slovenije, je Turistično društvo Šempeter v sodelovanju s partnerskimi organizacijami in partnerjem iz Norveške pripravil “Ekomuzejev ustvarjalni natečaj”.

V imenu slednjega smo gostili že prve mlade obiskovalce in ustvarjalce. Očenci 3 a. razreda OŠ Griže so se v spremstvu razredničarke ge. Vlaste Polenik pod mentorstvom prof. Mojce Šon udeležili ustvarjalne delavnice “Keramična ustvarjalna doživetja”.

ustvarjalci v akciji

Mladi ustvarjalci so za delo na temo hmeljarstva, pivovarstva in vinogradništva izbrali, znotraj novo odprtega ekomuzeja, prijetno rumeno učilnico, ki sicer sodi v sklop učilnic štirih letnih časov. Ustvarjalnice sta na začetku pozdravila predstavica Občine Žalec in vodja projekta ga. Nataša Gaber Sivka ter predsednik Turističnega društva Šempeter in vodja projekta Sklada za NVO g. Jože Randl.

Randl Jože in Nataša Gaber Sivka

Potem pa so sledile urice razposajenega otroškega gnetenja gline in ustvarjanja izdelkov.

otroci na delu

Izdelki in risbice otrok 2.a razreda OŠ Petrovče pa so bili razstavljeni že na slavnostni otvoritvi Ekomuzeja, kateri je prisotvoval tudi predsednik vlade RS g. Borut Pahor, dne 25.11.2009.

vhod

Prav OŠ Griže pa je v tem letu zelo aktivna pri zbiranju Ljudskega slovstva iz domačega okolja in povezovanju v del zgodbe o hmelju.

izdelki

Prejemamo pa že prve zapisane spomine in dragocene fotografije, ki pristno in doživeto opisujejo stare čase in bogatijo obstoječo hmeljarsko dediščino. Tudi te si lahko ogledate na naši spletni strani .